Maaltijdsalade met kip, rijst en boontjes
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water, in zo'n 40 minuten. Laat uitlekken in een zeef.
-
2
Snij elk boontjes in 3 à 4 gelijke stukken en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
-
3
Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de lente-uien in schuine ringetjes. Hak de bieslook, de peterselie en de munt fijn. Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze grof.
-
4
Bak de kipblokjes in olijfolie goudbruin en kruid ze met cayennepeper, kaneel, peper en zout.
-
5
Meng de uitgelekte rijst met de boontjes, de rode ui, de lente-ui en de gehakte kruiden. Meng er het citroensap en 3 eetlepels olijfolie door. Verdeel de veldsla over een serveerschaal, schep er de rijstsalade op en werk af met de gebakken kipblokjes en de gehakte hazelnoten.