Recept

Maaltijdsalade met kip, rijst en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Kies voor deze salade zilvervliesrijst: die geeft je langer een voldaan gevoel waardoor je er minder van eet. Het past dus perfect binnen een gezond eetpatroon."

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water, in zo'n 40 minuten. Laat uitlekken in een zeef.

  2. 2

    Snij elk boontjes in 3 à 4 gelijke stukken en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water.

  3. 3

    Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de lente-uien in schuine ringetjes. Hak de bieslook, de peterselie en de munt fijn. Rooster de hazelnoten in een droge pan en hak ze grof.

  4. 4

    Bak de kipblokjes in olijfolie goudbruin en kruid ze met cayennepeper, kaneel, peper en zout.

  5. 5

    Meng de uitgelekte rijst met de boontjes, de rode ui, de lente-ui en de gehakte kruiden. Meng er het citroensap en 3 eetlepels olijfolie door. Verdeel de veldsla over een serveerschaal, schep er de rijstsalade op en werk af met de gebakken kipblokjes en de gehakte hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maaltijdsalade met kip, rijst en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!