Belgische klassieker: Tomaat-garnaal
bereiding
-
1
Snij het kroontje uit de tomaten en maak met een mes een kruisje onderaan in het vel van de tomaat. Dompel de tomaten één voor één 10 tellen onder in kokend water. Haal ze uit het water en laat schrikken in koud water. Pel de tomaten.
-
2
Snij het kapje van de tomaten en lepel er de pitjes uit. Kruid de tomaten aan de binnenkant met zout. Zet ze omgekeerd in een vergiet en laat 15 minuten goed uitlekken.
-
3
Spoel de peterselie en de bieslook en hak ze fijn. Hou wat garnalen apart voor de afwerking en meng de rest met de mayonaise en de groene kruiden. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de lente-uien en snij ze in fijne ringetjes. Lepel de helft ervan mee onder de garnaalsalade. Vul de tomaten met de garnaalsalade en zet het kapje er weer op.
-
5
Meng de resterende lente-ui en garnalen onder de groene sla, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schik de tomaatjes op de borden, geef er de salade bij en serveer met een partje citroen.