Recept

Belgische klassieker: Tong à l'Ostendaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vers van 't zeetje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de bouillon. Spoel de mosselen grondig.

  2. 2

    Pel de ui, spoel de selder en snij fijn. Stoof aan in een mosselpot met boter, tijm en laurier. Voeg de mosselen toe en laat 5 minuten garen. Laat ze afkoelen en haal uit de schelp. Zeef en bewaar het vocht.

  3. 3

    Rol de vis lets op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout en schenk er de wijn en het mosselvocht bij. Doe er warme bouillon bij tot ze onderstaan. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de prei schoon, snij in ringen en stoom beetgaar. Haal de vis uit de ovenschaal en hou warm. Laat het kookvocht inkoken, giet de room erbij en laat weer inkoken. Doe er de prei, mosselen en garnalen bij. Breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, peper en zout. Verdeel de vis en saus over de borden. Werk af met dille en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Belgische klassieker: Tong à l'Ostendaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!