Recept

Courgettepasta met groenten en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker veggie gerechtje, laag aan calorieën: 302 kcal per persoon.

bereiding
  1. 1

    Snij de broccoli in plakken, bestrijk een grillpan met olijfolie en rooster de broccoli en de asperges elk enkele minuten per kant. Zet opzij.

  2. 2

    Snij de courgettes met een spiralizer of een dunschiller in slierten. Snipper de sjalotten en knoflook jn. Stoof deze in olijfolie glazig. Voeg de courgetteslierten toe en laat kort meebakken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Breng een grote pot water aan de kook met een inke scheut azijn. Hou het water net onder het kookpunt. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Roer in het water zodat een draaikolk ontstaat, giet er voorzichtig een eitje in en laat 3 à4 minuten pocheren. Haal het met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo een voor een alle eieren – je kunt er maximaal 2 tegelijk pocheren.

  4. 4

    Serveer de courgetteslierten met de gegrilde groenten en een eitje in een diep bord. Garneer met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettepasta met groenten en gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!