Broccolifritters met gepocheerd ei en avocado-aïoli
bereiding
-
1
Spoel de broccoli en snij in roosjes. Spoel de koriander en snij fijn. Doe de broccoliroosjes in een kom en voeg het chiazaad, 3 eieren, de harissapasta, de parmezaan en koriander toe en kruid met peper en zout. Meng goed en laat 20 minuten rusten.
-
2
Verhit een scheut olie in een pan. Schep het beslag in hoopjes in de pan en bak goudbruin.
-
3
Pel en pers de knoflook voor de aïoli. Snij de avocado in stukjes. Spoel de koriander en snij fijn. Mix alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
-
4
Pocheer de 4 eieren. Breek ze een voor een in een kop. Breng water aan de kook met zout en azijn. Maak met een garde een draaikolk en laat het ei voorzichtig in het kokende water glijden. Doe dit voor elk ei apart.
-
5
Verdeel de fritters over de borden, leg er een gepocheerd ei op en werk af met de waterkers en aïoli.