Worstenbroodjes met salie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Laat het bladerdeeg ontdooien en leg op een bebloemd werkblad.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit glazig in een beetje olijfolie en meng met het gehakt en het ei. Breng op smaak met gemberpoeder, korianderpoeder, nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Leg een grote eetlepel gehakt in het midden van elk bladerdeegvel en duw het aan zodat je een soort worstje krijgt over de lengte. Rol op zodat het gesloten is, maar laat de zijkant open.
-
4
Maak drie ondiepe insnijdingen in de bovenkant van het broodje en stop er telkens een blaadje salie in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
5
Klop een eidooier los met ‘n bodempje water. Bestrijk er de broodjes mee en schuif ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.