Worstenbroodjes met groenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui heel fijn, plet de knoflook en snij de chorizo, courgette en wortelen in heel fijne blokjes.
-
2
Stoof de ui, knoflook en wortelen aan in een scheutje olijfolie en laat 10 minuten garen op een zacht vuur. Voeg de erwten, courgette en chorizo toe en laat alles verder garen tot de groenten zacht zijn. Kruid met peper en zout en laat even afkoelen.
-
3
Meng het gehakt met 1 eidooier, het paneermeel, de gebakken groenten en de kaas en kruid met peper en zout. Maak met je handen worstjes van de gehaktvulling, leg er telkens eentje op een vel bladerdeeg en rol op. Bestrijk de bladerdeegrolletjes met eigeel en leg ze op een bakplaat.
-
4
Bak de worstenbroodjes 35 minuten of tot ze goudbruin zijn. Lekker warm of koud met ketchup of uienchutney.