Recept

Homemade veggieburger met hummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Comfort food!

bereiding
  1. 1

    Blancheer de broccoli in gezouten water. Doe 2/3 van de broccoli met 2/3 van de gespoelde bonen en de champig­nons in een blender. Voeg knoflook, rode ui, eieren, 2/3 van de panko, een scheutje worcestershiresaus, geraspte parmezaan en chilipoeder, peper en zout naar smaak toe en mix tot een homogene massa. Er mogen nog stukjes inzitten.

  2. 2

    Strooi de rest van de panko op een bord. Vorm hamburgers van de menge­ling en draai ze nog even door de panko. Bak de burgers krokant in wat boter of olijfolie.

  3. 3

    Fruit de fijngesnipperde knoflook glazig in olijfolie en voeg de kikker­ erwten toe. Hou wat vocht van de kikker­ erwten bij en doe het in de blender samen met de kikkererwten zelf, de knoflook en het sesamzaad. Breng deze gladde pasta verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij de broodjes open en leg er sla, een hamburger en tomaat op. Werk af met enkele roosjes broccoli en wat kidney­ bonen, serveer met hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade veggieburger met hummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!