Kalfsburger met hummus en frietjes van zoete aardappel
bereiding
-
1
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes. Hak de verse kruiden voor de hamburger fijn. Pel de knoflook en de sjalot, snipper fijn en fruit in olijfolie.
-
2
Meng alle ingrediënten voor de hamburger en vorm er vier burgers van. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de burgers aan beide kanten.
-
3
Pel en snij de rode ui in fijne ringen. Spoel de komkommer en snij in dunne plakjes. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij verder in fijne plakken.
-
4
Verwarm de friteuse op 160°C en bak de frietjes zo'n 3 minuten. Verhoog de temperatuur naar 180°C en bak de frietjes een tweede keer krokant in het hete frietvet. Laat goed uitlekken.
-
5
Halveer de pistolets. Bestrijk de onderkant van het broodje rijkelijk met hummus. Schik er enkele blaadjes eikenbladsla op en leg daarop de burger. Schik er enkele rode-uienringen en enkele plakjes komkommer op. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer de frietjes erbij, bestrooid met wat grof zeezout.