Ricottamousse met aardbeien
bereiding
-
1
Week de gelatine in koud water. Warm het citroensap op met de vlierbloesemsiroop, los er de uitgeknepen gelatine in op, roer goed los.
-
2
Klop de room stijf met de poedersuiker. Splits de eieren, klop het eiwit stijf. Meng de suiker met het steranijspoeder, de dooiers en de ricotta.
-
3
Meng de gelatine door de ricottacrème en spatel er vervolgens de opgeklopte eiwitten en room door. Doe in een diepe schaal en zet 2 uur afgedekt in de koelkast.
-
4
Snij de aardbeien in kwartjes. Warm de aardbeienconfituur even op in de microgolfoven en roer los met 2 el water.
-
5
Maak met behulp van 2 eetlepels quenelles van de ricottamousse en leg op borden. Leg er de aardbeien bij, lepel er wat aardbeiencoulis over en werk af met de citroenzeste en een blaadje munt.