Recept

Dutch pancake met ricottamousse, lemon curd en frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De pannenkoek zal een beetje ­inzakken nadat je hem uit de oven hebt gehaald. Dat is helemaal normaal!

Geen fan van ricotta? Ook met roomkaas zijn deze pannenkoeken erg lekker.

bereiding
  1. 1

    Maak de pannenkoeken. Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de eieren met de bloem, de melk, de suiker, de geraspte citroenschil en het zout glad. Smelt een beetje boter in 1 grote of 2 kleinere gietijzeren pannen. Giet het beslag in de pannen en zet ze 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de mousse. Mix de ricotta met de suiker glad. Klop de room lobbig. Spatel de room onder de ricotta.

  3. 3

    Haal de pannenkoeken uit de oven. Schep er wat van de citroencrème en ricotta op en werk af met frambozen, munt en poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dutch pancake met ricottamousse, lemon curd en frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!