Bubble and squeak
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Spoel de broccoli, snij in kleine roosjes en kook ze gaar. Schil de wortelen, snij in kleine stukjes en kook gaar. Spoel de kool, snij in reepjes, blancheer en stoof in de pan. Blancheer de erwtjes.
-
2
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze in een klontje boter glazig. Meng de gekookte groenten met de gekookte aardappelen en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Plet met een vork en meng de ui en look eronder.
-
3
Maak van het groentemengsel platte schijven (grootte van een hamburger) en bak ze in voldoende boter aan beide zijden bruin.
-
4
Breng water aan de kook en voeg een scheutje azijn en zout toe. Breek een ei in een kop. Van zodra het water kookt, zet je het vuur zachter, maak je een draaikolk met een garde en giet je hierin 1 ei. Laat 2 minuten pocheren. Herhaal voor elk ei.
-
5
Serveer de aardappel-groenteburgers met een gepocheerd ei en bestrooi met fijngesnipperde bieslook.