Recept

Witloof met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk familiegerecht van Libelle-mama Martine.

bereiding
  1. 1

    Laat de scampi's ontdooien in warm water. Dep ze nadien droog met keukenpapier en leg ze even opzij.

  2. 2

    Spoel het witloof en maak het schoon. Halveer de stronkjes met een mes in de lengte.

  3. 3

    Spoel de bieslook en de peterselie en snij fijn. Smelt 2 el kokosolie in een stoofpannetje. Stoof daarin het witloof aan. Kruid met peper en zout. Laat het witloof niet te lang stoven zodat het nog krokant blijft. Voeg de room toe en laat de saus inkoken.

  4. 4

    Smelt 2 el kokosolie in een pan. Dep de scampi's nog eens goed droog, wentel ze in de speltbloem en bak ze kort aan beide kanten in de pan. Kruid met peper, zout en knoflookpoeder.

  5. 5

    Schenk de roomsaus met het witloof in een diep bordje. Voeg de scampi's toe en werk af met de verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!