Linzen-witloofsalade met krokante boerenkool, witte pens en misodressing
bereiding
-
1
Maak het witloof schoon en snij het in fijne repen. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Meng het witloof met de geraspte wittekool en de linzen.
-
2
Snij de pensen in plakjes en wentel ze door wat olijfolie. Gril de plakjes kort aan beide kanten in een grillpan.
-
3
Maak de misodressing. Roer de misopasta los met 2 à 3 eetlepels water, de ahornsiroop, het citroensap en de olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Maak de boerenkool schoon en snij ze in repen. Verhit de plantaardige olie in een pan met dikke bodem en bak de blaadjes boerenkool heel kort krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Meng de linzensalade met de helft van de dressing. Verdeel de salade over de borden, werk ze af met de plakjes witte pens en de krokant gebakken boerenkool. Kruid met peper van de molen. Geef er de rest van de dressing bij.