Kalfsvlees met wortelen, paddenstoelen en kroketjes
bereiding
-
1
Snij het spek in stukjes en kook 6 minuten in water.
-
2
Schil de wortelen en snij in schijfjes. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes. Pel de uitjes. Stoof de groenten afzonderlijk aan.
-
3
Pel en snipper de grote ui. Verwarm de oven voor op 180°C. Korst het vlees aan langs beide kanten in boter in de pan en leg het in een ovenvaste pot. Kruid met peper en zout. Leg het spek en de ui ernaast.
-
4
Maak 500 ml runderbouillon met het bouillonblokje en voeg het kruidentuiltje toe. Giet de bouillon over het vlees en dek af met aluminiumfolie. Bak 35 minuten in de oven.
-
5
Neem het vlees uit de oven en snij in schijven. Verwijder het kruidentuiltje uit het vocht. Laat de saus inkoken op het vuur. Voeg de wijn, de peterselie en de ketchup toe. Bind eventueel met aardappelbloem of voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.
-
6
Giet de helft van de saus over het vlees en serveer de andere helft apart. Leg de groenten rond het vlees.