Recept

Vol-au-vent de la mer met venkel, champignons en kroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Mag het iets chiquer zijn in het weekend? Vervang de room dan door kant-en-klare kreeftensoep voor extra smaak.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Maak de venkel schoon en snij de knol in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking. Maak de selderstengels schoon en snij ze in ringen.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een diepe pan en stoof er de sjalot, de selder en de venkel in aan. Kruid ze met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat even opkoken. Voeg de room toe en laat op een zacht vuur pruttelen.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij ze in blokjes. Snipper de krulpeterselie. Verhit boter in een pan en bak de champignons krokant. Meng de peterselie onder de champignons en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de viswokmix toe aan de venkelsaus en laat ze 5 minuten mee opwarmen. Breng de saus op smaak met citroensap. Warm de bladerdeeggebakjes 5 minuten op in de oven. Bak de kroketjes in de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Lepel de vis met de saus in de bladerdeeggebakjes en werk ze af met een plukje venkelgroen en een plakje citroen. Lepel er de krokant gebakken champignons bij en serveer de vol-au-vent met de kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vol-au-vent de la mer met venkel, champignons en kroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!