Ceviche met witte vis en garnalen
bereiding
-
1
Snij de vis in plakjes van 1/2 cm. Pel en snipper de rode ui, pel en pers de knoflook.
-
2
Meng het limoen- en citroensap met de knoflook, de rode ui en de wijn. Kruid met peper en zout. Leg er de vis en de garnalen in, dek af en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
-
3
Maak de chilipeper schoon en snipper fijn. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Spoel de tomaatjes en snij ze in partjes. Verwijder de schil en de pit van de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
4
Giet de vis en de garnalen met de marinade door een zeef en vang het vocht op. Meng het sap onder de mango, tomaatjes, de chilipeper, verse kruiden en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel de vis en de garnalen over bordjes en schep er de mangosalsa op. Werk af met de lente-ui.