Pulled chicken in stroperige biermarinade
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook, pel de uien en snij grof. Meng de knoflook en de ui met het bier, de balsamicoazijn, de Luikse siroop, de mosterd en de tijm in een kom. Leg er de kipfilets in. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de kipfilets uit de marinade. Smelt een klont boter in een pan en bak de filets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal en giet er de helft van de marinade bij. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
-
3
Haal het vlees uit de schaal. Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet door een zeef in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel, meng goed en laat even koken. Trek de kipfilets met een vork uit elkaar. Meng er wat van de zoete marinade onder. Serveer met de rest van de saus.