Recept

Gambaspiesjes met avocadohummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris zomerhapje.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de marinade. Pers de knoflookteentjes. Snipper de chili, zonder de zaadjes. Hak een handvol koriander fijn. Kruid met komijn, cayennepeper, peper en zout. Meng er een 8-tal eetlepels olijfolie door.

  2. 2

    Pel de staarten van de gamba’s, maar laat de kop eraan. Leg ze in een schaal en lepel er de marinade over. Laat minimum een half uurtje marineren in de koelkast.

  3. 3

    Maak de avocadohummus. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Plet het vruchtvlees met een vork en voeg het limoensap toe. Meng er daarna de hummus, tahin, peper en zout, wat komijnpoeder en cayennepeper naar smaak door. Mag de hummus vloeibaarder? Voeg dan nog extra olijfolie toe.

  4. 4

    Bak de gamba’s op de barbecue, grill of pan tot ze mooi roze kleuren. Lepel er nog wat extra marinade over, serveer met de avocadohummus, een partje limoen en de rest van de koriander. Lekker met wat stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!