Bloemkool met appel, kikkererwten en avocado
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bloemkool, snij in roosjes en leg ze op een bakplaat. Strooi er de komijn, peper en zout over, besprenkel met olijfolie. Zet 15 minuten in de oven.
-
2
Laat de kikkererwten uitlekken. Hou een vierde apart. Pel de knoflook en snipper. Doe de kikkererwten in een blender. Voeg de tahinsaus, het sap van ½ citroen en de knoflook toe en mix fijn. Voeg wat water toe en mix verder tot een gladde puree. Breng de hummus verder op smaak met peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de resterende kikkererwten op een bakplaat. Bestrooi met paprikapoeder en kurkuma. Besprenkel met olijfolie en rooster 15 à 20 minuten.
-
4
Spoel de appel en snij 'm in blokjes, doe hetzelfde met de avocado. Besprenkel met citroensap.
-
5
Lepel wat van de hummus in kommetjes, leg er de waterkers, geroosterde bloemkool, appel en avocado bij. Werk af met geroosterde kikkererwten, wat extra olijfolie en serveer met naanbroodjes.