Aardappelpizza met gerookte zalm en veldsla
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Pel en pers de knoflook, meng met wat olijfolie. Spoel en halveer de tomaatjes. Schil de aardappelen, snij in fijne plakjes.
-
2
Ontrol het filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met boter. Leg het volgende vel erop en bestrijk met boter. Leg de plakjes aardappel lichtjes overlappend op het deeg. Sla de randen naar binnen toe. Druppel wat knoflookolie over de aardappelen en kruid met zout. Bak 4 tot 8 minuten in de oven.
-
3
Neem de pizza uit de oven, leg er kleine toefjes geitenkaas op, verdeel de halve tomaatjes ertussen en bestrooi met de pecorino. Bak de pizza opnieuw 5 minuten.
-
4
Neem de pizza uit de oven, beleg met zalm en veldsla. Werk af met citroensap, olijfolie en peper.