Recept

Broodje scampi met gepekelde venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je nieuwe favoriete broodje!

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Mix alle ingrediënten en zet koel. Breng voor de gepekelde venkel de azijn, suiker, zout en kurkuma aan de kook. Snij de venkel in reepjes en doe ze samen met de specerijen in een weckpot. Giet er de warme azijn over en sluit de pot. Giet er eventueel nog wat azijn bij als de venkel niet helemaal onderstaat. Laat voldoende lang trekken, tot het afgekoeld is.

  2. 2

    Haal het vruchtvlees uit de avocado's en plet fijn. Breng op smaak met de koriander, peper en zout. Bak de knoflook met de sjalot glazig in olijfolie. Doe er de scampi's bij en kruid met het komijnpoeder, kerriepoeder, cayennepeper en zout.

  3. 3

    Snij de broodjes open. Besmeer ze met avocado en beleg met de gepekelde venkel, komkommer en de waterkers. Leg er telkens 3 scampi's op en besprenkel met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje scampi met gepekelde venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!