Baklava met pistache en honing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm (20 x 30 cm) in met gesmolten boter. Leg er 2 vellen filodeeg in en bestrijk met de gesmolten boter. Leg daar weer 2 vellen op en bestrijk met boter, herhaal tot je 8 vellen filodeeg in de bakvorm hebt.
-
2
Meng de gehakte walnoten met pistaches, kaneel en suiker. Verdeel dit mengsel over het filodeeg en druk goed aan. Bedek met de overige vellen filodeeg, en breng telkens een laagje boter aan tussen twee vellen filodeeg.
-
3
Snij het deeg in 12 stukken van 4 x 3 cm. Lepel de resterende boter over het deeg en bak 45 minuten in de oven.
-
4
Breng intussen de suiker aan de kook met de honing, 200 ml water en de reepjes citroenschil. Zet het vuur zachter en laat in 10 à 14 minuten inkoken tot stroopdikte. Haal van het vuur en roer er het citroensap en het oranjebloesemwater door. Laat afkoelen.
-
5
Giet de siroop over de baklava zodra je het gebak uit de oven haalt. Laat helemaal afkoelen en strooi er de rest van de pistaches over.