Zalm met bulgur, geroosterde bloemkool en avocado-yoghurtdressing
bereiding
-
1
Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel er de bloemkoolroosjes, de romanesco en de kikkererwten over en besprenkel met olijfolie. Kruid met za’atar en zout en schud een beetje om te mengen. Rooster in 20 minuten goudbruin.
-
2
Voeg na 8 minuten de bulgur toe en schik er het stuk zalm op.
-
3
Mix intussen het vruchtvlees van 1 avocado fijn. Meng er de yoghurt en het limoensap door en mix verder tot een gladde zachte crème. Indien nodig, kun je een scheutje water toevoegen.
-
4
Haal de plaat uit de oven en werk af met gehalveerde radijs, munt en partjes avocado. Geef er de avocado-yoghurtcrème bij en werk verder af met enkele takjes munt en blaadjes koriander.