Recept

Tabouleh met geroosterde bloemkool en gebakken zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade met zalm. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool in roosjes en blancheer 3 minuten in de groentebouillon. Giet af en schik de roosjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met 1 koffielepel za’atar. Rooster de roosjes bloemkool 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Bereid de couscous volgens instructies op de verpakking. Hak de groene kruiden grof en meng samen met de rest van de za’atar en het citroensap onder de couscous.

  3. 3

    Snij de zalm in porties en dip de vleeskant in een mengeling van sesamzaadjes en gedroogde munt. Zet een pan met olijfolie op het vuur en schroei de zalm erin dicht. Eerst op de gekruide kant, daarna op de velkant.

  4. 4

    Serveer de salade met de gekorste zalm en werk af met de kruiden. Geef er nog een extra partje citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tabouleh met geroosterde bloemkool en gebakken zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!