Recept

Ratatouille met filodeegkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiderse klassieker met 'n knapperig hoedje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalot en de knoflook. Snipper de sjalot, halveer de knoflook en doe samen met de tijm, het laurierblaadje en de oregano in een ovenschaal. Zet 5 minuutjes in de oven.

  2. 2

    Snij de paprika en de courgette in hapklare stukken. Borstel de champignons schoon en verwijder het onderste deel van het steeltje. Voeg na enkele minuten de paprika, de courgette en de champignons bij de sjalot en bak zo'n 8 minuten in de hete oven. Ontvel en ontpit de tomaten, snij in gelijke blokjes.

  3. 3

    Voeg de tomatenblokjes en kappertjes toe, meng voorzichtig en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Leg een vel filodeeg open op je werkblad, bestrijk het met olijfolie en leg het op de ratatouille. Leg daarop nog een met olijfolie bestreken vel filodeeg. Herhaal dit nog 4 keer.

  5. 5

    Bak de ratatouille in 20 à 25 minuten gaar in de oven. Haal uit de oven en serveer meteen met wat verse geitenkaas erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ratatouille met filodeegkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!