Pittige pasta met sardines
bereiding
-
1
Snij de citroenen in fijne partjes. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de citroenpartjes 2 minuten koken met de pasta. Haal ze uit het kookvocht en dep droog. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan, doe de tomaatjes en citroenpartjes erbij, voeg de suiker toe en kruid met zout. Laat 5 minuten karamelliseren. Zet opzij.
-
3
Verwarm opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de knoflook glazig in, samen met de chilivlokken en de kappertjes. Blus met het citroensap.
-
4
Doe een beetje pastakookvocht in de pan en meng de pasta, de tomaatjes en de citroenpartjes erdoor.
-
5
Kruid de sardines met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet ze 3 à 4 minuten onder de hoogste stand van de ovengrill. Leg ze bovenop de pasta en werk af met wat bladpeterselie.