Recept

Geroosterde puntpaprika's met marjolein, ricotta en lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De smaak van marjolein kun je vergelijken met die van oregano, maar dan frisser. Daardoor contrasteert het mooi met de volle, zoete tonen van geroosterde puntpaprika. De ricotta maakt dit recept af, dankzij de zachte textuur.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de paprika's schoon, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel en droog de marjolein. Snipper de blaadjes fijn.

  2. 2

    Fruit de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met 4 el gehakte marjolein, peper en zout.

  3. 3

    Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Meng de ricotta met 2 el gehakte marjolein, cayennepeper, peper en zout. Lepel het mengsel op het gehakt en strooi er parmezaan over. Bak 20 minuten in de oven. Lekker met veldsla en wat stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde puntpaprika's met marjolein, ricotta en lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!