Recept

Supersnelle ovenpenne met ricotta, worst en geroosterde kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tip van redactrice Natalie: “De frisse kruiden smaken heerlijk bij deze goedgevulde zomerse ovenpasta. Je kunt worstjes naar keuze gebruiken. Deze chorizoworstjes zijn een beetje pikant, knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Helemaal anders dan gedroogde chorizo dus.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Mix de ricotta met de room en de kippenbouillon. Breng de saus op smaak met de geraspte citroenschil, het citroensap, peper en zout.

  2. 2

    Meng de supersnelle saus onder de gekookte penne en stort alles in een ovenschaal. Verdeel er de trosjes tomaat en de worstjes losjes over en gaar de schotel 10 minuten in de oven. Verbrokkel er dan de feta over en gaar nog eens 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Meng de verschillende kruiden met de pijnboompitten en een likje olijfolie. Kruid het mengsel met peper en zout. Serveer de ovenpenne met het kruiden­slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Supersnelle ovenpenne met ricotta, worst en geroosterde kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!