Tagliatelle van wortel met citroen-knoflookolie
bereiding
-
1
Schil de wortelen en schaaf ze met een dunschiller in de lengte in dunne plakjes. Kook de worteltagliatelle 2 minuten in lichtgezouten water, giet af en zet apart.
-
2
Pel en pers de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers 1 helft uit. Hak de walnoten fijn. Verhit de olie in een pan en voeg de geraspte citroenschil, de knoflook en de chilivlokken toe. Neem van het vuur en laat 2 minuten trekken.
-
3
Schep de wortellinten mee in de pan en zet opnieuw op het vuur. Kruid met peper en zout.
-
4
Rooster in een pan zonder vetstof het koriander- en komijnzaad tot de zaadjes beginnen te geuren. Voeg het zeezout toe.
-
5
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de koriander, de walnoten, de geraspte geitenkaas en de geroosterde zaadjes.