Gegrilde tarbot met raapjes, wortelen en een mosterdsausje
bereiding
-
1
Snij het loof van de worteltjes, maar laat er een klein stukje aan voor de kleur. Schil de wortelen en de raapjes. Stoom de groenten in 15 minuten gaar. Maak de lente-uitjes schoon, snij ze in dunne reepjes en leg in een ijsbadje.
-
2
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Stoof glazig in de boter. Blus met de visfond en laat tot de helft inkoken. Giet de saus door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Roer er de mosterd en sojaroom onder. Kruid met peper en zout.
-
3
Kruid de tarbotfilets met peper en zout en gril ze gaar. Bedruppel met het citroensap. Verdeel de worteltjes en raapjes over de borden en kruid met peper en zout. Leg er telkens een tarbotfilet bij. Serveer er de mosterdsaus bij en werk af met de lente-ui en de peterselie.