Aardappellasagne met chorizo en oesterzwammen
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Snij de chorizo met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf hiermee de bodem van een ovenschaal in. Vet de ovenschotel daarna in met een klontje boter.
-
3
Maak de oesterzwammen schoon en snij in reepjes. Leg een laagje aardappelen dakpansgewijs op de bodem van de ovenschotel. Leg dan een laagje chorizo, opnieuw aardappelen en dan een laagje van de oesterzwammen. Herhaal tot de schotel gevuld is. Kruid met peper en zout.
-
4
Meng de room met de melk en giet over de schotel. Strooi er de geraspte kaas over en zet gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.