Recept

Vol-au-vent à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een bladerdeegje en puree

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en hak 'm grof. Schil de wortel, snij 'm in stukken. Spoel de selder, snij 'm grof. Stoof de groenten met de tijm en laurier aan in boter, leg er de kip op en vul aan met water tot de kip onderstaat. Breng aan de kook en laat 1 uur sudderen.

  2. 2

    Haal de kip uit de soep en laat afkoelen. Zeef de soep. Meet 1 liter af voor de saus.

  3. 3

    Verwijder het vel van de kip, snij het vlees in stukjes. Rol balletjes van het gehakt. Snij de champignons in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Breng de soep aan de kook. Doe er de champignons en balletjes in. Schep alles er weer uit als de balletjes bovendrijven.

  4. 4

    Smelt 50 g boter en doe er 50 g bloem bij, laat al roerend pruttelen, tot de bloemsmaak weg is. Blus de roux met de soep en laat indikken. Doe er de room bij en kruid met peper, zout en citroensap.

  5. 5

    Doe de kip, champignons en balletjes bij de saus en maak warm. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!