Appel-bramen-muffins met crumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Snij de helft van de braambessen in twee.
-
2
Doe de gecondenseerde gesuikerde melk in een steelpan en zet op een zacht vuurtje. Doe de bloem in een mengkom en voeg een snuifje zout toe. Roer er de dooier door.
-
3
Giet er de lauwe gecondenseerde melk bij en roer tot een glad beslag. Roer er vervolgens de zachte boter, de helft van de appelblokjes en de stukjes braambessen onder. Meng goed.
-
4
Vul de muffinvormpjes met het beslag en verdeel de rest van de appelblokjes en braambessen over de vormpjes.
-
5
Meng de zachte boter met het amandelpoeder en de suiker en kneed tot een kruimelig deeg. Strooi de crumble over het muffinbeslag in de vormpjes en druk lichtjes aan. Bak de muffins zo’n 25 tot 30 minuten in de oven.