Crumble van rood fruit met notenkorst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Start met de crumble. Maal de noten met de havermout, de gesmolten kokosolie en het grof zeezout tot een kruimelige textuur. Zet weg voor de afwerking.
-
2
Mix de eieren samen met de vlierbloesemsiroop, de honing, de amandelmelk, de speltbloem, het amandelmeel, het bakpoeder en een snuifje zout tot een glad beslag.
-
3
Stort de bosvruchtenmix en de kersen samen met het beslag in een ovenschaal en strooi er de notenkorst over. Bak de crumble 30 à 35 minuten in de oven. Serveer hem nog warm, afgewerkt met de Griekse yoghurt, de geraspte limoenschil en de extra kersen.
Ingrediënten voor
4 personen- bosvruchten (mix, diepvries)250 g
- kersen (vers of uit de diepvries + extra voor de afwerking)250 g
- eieren4
- vlierbloesemsiroop2 el
- honing2 el
- amandelmelk (ongezoet)250 ml
- volkorenspeltmeel100 g
- amandelmeel100 g
- bakpoeder1 el
- zout1 snuifje
- Griekse yoghurt4 el
- limoen (bio, de geraspte schil)½
Voor de crumble
- notenmix (ongezouten (amandelen, walnoten, pecannoten, hazelnoten…))200 g
- havermout50 g
- kokosolie (gesmolten)4 el
- grof zeezout½ kl