Tomatensoep met luxetoppings
bereiding
-
1
Maak de soep. Maak de soepgroenten schoon en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Pel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.
-
2
Fruit de ui in wat olie. Voeg de soepgroenten toe en roerbak tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en blus met de bouillon. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur zachter en laat ze 20 minuten sudderen. Mix de soep en kruid ze met cayennepeper, peper en zout.
-
3
Maak d kerstboompjes van bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooier los. Haal met een vormpje kerstboompjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Borstel ze in met de losgeklopte eidooier en bak ze 8 minuten in de oven.
-
4
Maak de peterselie-knoflookcrumble. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een pannetje. Voeg de knoflook, de peterselie en de panko toe en roerbak tot alles mooi kleurt. Kruid de crumble met peper en zout.
-
5
Maak de pittige opgeklopte room. Doe de room in een maatbeker en kruid hem met peper en zout. Klop de room op tot die een vrij vaste structuur heeft, maar niet helemaal stijf is. Werk hem af met de chilivlokken.
-
6
Verdeel de soep over kommetjes en werk ze vlak voor het serveren af met de drie toppings.