Briochevlecht met cranberry's
bereiding
-
1
Doe de bloem in een grote mengkom van de keukenrobot en voeg het zout en het ei toe. Voeg dan de boter, lauwe melk, suiker en de gedroogde gist toe. Meng tot een homogeen deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe indien het deeg nog te nat aanvoelt. Kneed goed door gedurende 20 minuten.
-
2
Bol het deeg op en leg in een kom, dek af met een vochtige keukendoek en laat 1 uur rijzen.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het deeg nog eens door en verdeel dan in 4 gelijke delen. Rol elk deel deeg uit tot een lang rond lint. Vlecht de delen tot een mooi gevlochten brood. Leg op een bakplaat en dek af met een vochtige keukendoek. Laat nog een half uur rijzen.
-
4
Borstel het deeg in met het losgeklopte ei en zet het in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten of tot het brood mooi goudbruin gebakken is.