Zoet karnemelkbrood met dadels en noten
bereiding
-
1
Hak de noten en dadels grof. Meng 70 ml lauw water met de gist. Smelt de boter in een pan en voeg karnemelk en honing toe.
-
2
Doe de bloem in een kom, leg het zout aan de zijkanten en maak een kuiltje in de bloem, voeg geleidelijk aan het gistmengsel, het boter-karnemelkmengsel en 1 eidooier toe. Meng goed en voeg nu ook de noten en dadels toe. Kneed zeker 10 minuten met de handen of keukenrobot. Laat 40 minuten rijzen op een warme plaats.
-
3
Kneed zachtjes door en laat opnieuw 30 tot 40 minuten rijzen.
-
4
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het brood 20 minuten in de oven. Haal het brood uit de oven, bestrijk met losgeklopt eigeel en zet nog eens 20 minuten in de oven. Serveer met gezouten boter.