Recept

Glutenvrije boekweitpannenkoekjes met gekaramelliseerd fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken zijn, behalve met suiker, stroop of confituur, ook lekker met fruit. Zo maak je er een gezond dessert van. De oranje kaki bijvoorbeeld zit boordevol vitamine C en is het lekkerst in de winter. De smaak is vergelijkbaar met die van abrikoos.

bereiding
  1. 1

    Doe het boekweitmeel in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in een bodempje lauwe melk en giet in het kuiltje.

  2. 2

    Meng het ei, 1 eetlepel suiker, de bloemsuiker en een snuifje zout door de resterende lauwe melk en giet bij de bloem. Klop er een luchtig deeg van en laat een halfuur rusten onder een vochtige doek. Meng, indien het deeg te dik wordt, er wat extra melk door.

  3. 3

    Zet een pan op het vuur met wat olie en bak dunne pannenkoekjes.

  4. 4

    Spoel de kaki’s, snij ze in partjes en bak op in boter. Bestrooi met 2 eetlepels suiker tot ze karamelliseren.

  5. 5

    Serveer de pannenkoekjes met de gekaramelliseerde kaki’s en bestuif met wat bloemsuiker. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije boekweitpannenkoekjes met gekaramelliseerd fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!