Op denappels gerookte zalm met limoen-waterkersrisotto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 120°C. Leg op de bodem van een grote ronde ovenvaste pan een vel aluminiumfolie. Strooi daarop de denappels. Kruid de zalm met peper en zout en leg hem op de denappels met de velkant naar beneden.
-
2
Steek met een lucifer de dennenappels aan tot ze branden, zet het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Naargelang de dikte van de filets heeft de zalm 20 tot 30 minuten nodig om te garen. De zalm mag vanbinnen nog wat roze zijn.
-
3
Spoel de waterkers en hak fijn. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot lichtjes in een beetje olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de wijn. Laat een beetje verdampen. Voeg er de fijngehakte waterkers aan toe.
-
4
Schenk er een pollepel warme bouillon bij en roer om. Laat zachtjes koken tot bijna alle vloeistof opgenomen is. Schenk er weer een pollepel bouillon bij en herhaal tot alle bouillon op is of tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
-
5
Verdeel de risotto over diepe borden. Leg er de zalm bij en werk af met de parmezaankrullen.