Recept

Kreeft à la nage met Thais slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een niet zo traditioneel feestgerecht met kreeft.

bereiding
  1. 1

    Maak de bouillon. Maak de prei, ui, wortelen, selder en knoflook schoon en snij in stukken. Doe ze samen met de groentebouillonblokjes in ruim water. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Kook de kreeften in 12 minuten gaar in de bouillon. Laat afkoelen.

  2. 2

    Schil de pompelmoezen en snij ze in partjes (à vif) tussen de vliezen door. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in flinterdunne schuine repen. Leg de reepjes in ijswater.

  3. 3

    Spoel de spinazie. Maak de chilipeper schoon en snij in ringen. Meng de spinazie met de gehakte kruiden, de gember, de chili en de geraspte limoenschil. Maak een vinaigrette met het sap van de limoen, de sesamolie en de maïsolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal het vlees uit de kreeftenstaarten en de kreeftenscharen. Verdeel over borden. Leg er het slaatje bij en werk af met de pompelmoes en de pinda's.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kreeft à la nage met Thais slaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!