Bierpretzels met kaasdip
bereiding
-
1
Maak de pretzels. Meng de bloem met de gedroogde gist, het bier, het zout, de suiker en de gesmolten boter tot een homogeen deeg. Kneed 20 minuten en dek af met een vochtige keukendoek, laat 1 uur rijzen op een warme plek.
-
2
Verdeel het deeg in 10 stukken en rol ze uit tot smalle worstjes. Draai ze tot een pretzelkrul en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er opnieuw de vochtige keukendoek over en laat nog eens 20 minuten rijzen.
-
3
Verwarm de oven voor op 170°C. Strijk de pretzels in met het losgeklopte ei en strooi er de sesamzaadjes over. Bak de pretzels 15 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de kaasdip. Smelt de roomkaas op een zacht vuur, roer er de twee kaassoorten en het knoflookpoeder door. Strooi er de peterselie over en besprenkel met de srirachasaus. Serveer de pretzels met de warme dip.