Wafelreepjes met kaasdip
bereiding
-
1
Maak het wafelbeslag. Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak de kruiden heel fijn. Wees niet te gul met de rozemarijn aangezien dit een overheersende smaak heeft.
-
2
Smelt de boter en meng ze met de melk, de eieren, de suiker, de tijm en de rozemarijn en 1 koffielepel zout. Voeg al roerend de bloem en het bakpoeder toe. Voeg het spuitwater toe en roer kort tot een egaal beslag. Laat het even rusten.
-
3
Maak de kaassaus. Smelt de boter met de bloem en laat 1 minuut roerbakken. Blus geleidelijk aan met melk en blijf roeren tot je een ingedikte saus verkrijgt. Voeg de cheddar en de gruyère toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dek de saus af en zet opzij.
-
4
Verwarm een wafelijzer, wrijf het in met olie en bak de hartige wafels in porties. Snij de wafels in reepjes en serveer ze met de warme kaassaus.