Recept

Salade van quinoa met sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verfijnd en feestelijk quinoaslaatje met delicate coquilles.

bereiding
  1. 1

    Spoel en kook de quinoa in de kippenbouillon tot hij beetgaar is. Giet overtollig vocht weg en laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de appel en witloof in fijne blokjes en besprenkel met het sap van een halve citroen. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  3. 3

    Meng de quinoa met de granaatpappelpitjes, appel, witloof, peterselie, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, sap van een halve citroen, peper en zout. Zet de salade fris weg.

  4. 4

    Smelt een klont boter en een scheut olijfolie in een pan, laat goed heet worden en bak de sint- jakobsvruchten 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout en voeg op het einde nog een eetlepel boter en enkele druppels citroensap aan de pan toe.

  5. 5

    Schik de gebakken sint-jakobsvruchten op de frisse salade en schep er nog wat hete boter over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van quinoa met sint-jakobsvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!