Vegan gebraad
bereiding
-
1
Maak eerst de cranberrysaus. Kook de rode wijn met de cognac, kruidnagel, kaneel, vanille, jeneverbessen en peperkorrels in tot ongeveer 125 ml. Giet door een fijne zeef. Smelt de gelei in deze vloeistof en roer er de sinaasappelzeste door. Voeg de veenbessen toe en breng op smaak met citroensap.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met plantaardige margarine. Pel de uien en hak ze fijn. Bak ze in de hete boter glazig en zet opzij. Plet de kastanjes tot puree. Rooster de hazelnoten in een pan en doe ze samen met de walnoten in een blender. Maak fijn.
-
3
Meng de uien, kastanjes, noten en broodkruimels. Roer de bouillon door de geplette aardappelen. Voeg het notenmengsel toe en meng goed. Spoel de tijm, schud hem droog en haal de blaadjes van de takjes. Voeg toe aan het notenmengsel en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Vet de vorm in, doe het mengsel erin en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
5
Serveer het gebraad met de saus en werk af met verse tijm.