Gnocchi met boerenkool, shiitake en vegan kaastopping
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de aardappelen op een bakplaat, prik erin met een mes en gaar ze 1 uur in de oven tot ze zacht zijn. Snij de aardappelen in 4 zodat de warme stoom kan ontsnappen. Verwijder de schil en prak fijn. Laat kort afkoelen.
-
2
Kneed het aardappelkruim met de bloem tot een vast deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
3
Maak de vegan kaastopping. Meng het amandelpoeder met de edelgistvlokken, het knoflookpoeder en het zout. Dit mengsel kun je trouwens enkele weken bewaren.
-
4
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rolletjes van 1 cm dik. Snij er kleine rechthoekjes van en duw er streepjes in met een vork.
-
5
Kook de gnocchi in porties gaar in gezouten water. Pel en plet de knoflook. Maak de shiitake schoon en snij ze in plakjes. Spoel de boerenkool en hak grof.
-
6
Roerbak de shiitake 3 minuten op hoog vuur in olijfolie. Voeg de knoflook en boerenkool toe. Kruid met peper en zout en bak nog 3 minuten. Voeg de gnocchi toe en warm nog even mee. Serveer de gnocchi met de vegan kaastopping.