Recept

Gnocchi met boerenkool, shiitake en vegan kaastopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegan topgerechtje. Hou rekening met een uurtje oven en een halfuurtje rijstijd. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de aardappelen op een bakplaat, prik erin met een mes en gaar ze 1 uur in de oven tot ze zacht zijn. Snij de aardappelen in 4 zodat de warme stoom kan ontsnappen. Verwijder de schil en prak fijn. Laat kort afkoelen.

  2. 2

    Kneed het aardappelkruim met de bloem tot een vast deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  3. 3

    Maak de vegan kaastopping. Meng het amandelpoeder met de edelgistvlokken, het knoflookpoeder en het zout. Dit mengsel kun je trouwens enkele weken bewaren.

  4. 4

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rolletjes van 1 cm dik. Snij er kleine rechthoekjes van en duw er streepjes in met een vork.

  5. 5

    Kook de gnocchi in porties gaar in gezouten water. Pel en plet de knoflook. Maak de shiitake schoon en snij ze in plakjes. Spoel de boerenkool en hak grof.

  6. 6

    Roerbak de shiitake 3 minuten op hoog vuur in olijfolie. Voeg de knoflook en boerenkool toe. Kruid met peper en zout en bak nog 3 minuten. Voeg de gnocchi toe en warm nog even mee. Serveer de gnocchi met de vegan kaastopping.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met boerenkool, shiitake en vegan kaastopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!