Mokka kerstbuche
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Giet de 2 kopjes warme espresso erbij. Klop de eieren op met de suiker tot een bleke massa. Giet er in een straaltje het boter-espresso-chocolademengsel bij.
-
2
Meng de bloem, het cacaopoeder en het zout en spatel door het beslag. Beboter en bebloem een rechthoekige cakevorm van 35 cm in en stort het beslag erin. Schuif 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en ontvorm. Als de cake helemaal afgekoeld is, snij je deze overlangs in 3 gelijke stukken.
-
3
Klop voor de mokkacrème de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Voeg het espressopoeder en het mokka-extract toe. Schep in een spuitzak.
-
4
Bestrijk 2 binnenkanten van de cake met een deel van de mokkacrème. Stapel de lagen cake op elkaar en werk de bovenkant af met de rest van de mokkacrème.
-
5
Plet de koffiebonen in een vijzel. Bestrooi er de cake mee en werk eventueel nog af met goudkleurige suiker.