Recept

Zwarte pens met sint-jakobsvrucht, pastinaakcrème en chips van schorseneren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker Vlaams

bereiding
  1. 1

    Snij elke pens in 3 schuine stukken, zodat je er 6 hebt. Bak ze krokant in boter.

  2. 2

    Dep de coquilles droog en breng ze goed op smaak met peper en zout. Schroei ze aan beide kanten in een hete pan met een beetje boter.

  3. 3

    Schil de pastinaakwortels en snij in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met een beetje room, peper en zout.

  4. 4

    Schil de schorseneren en snij ze met een dunschiller in lange reepjes. Dep ze droog met keukenpapier en frituur ze goudbruin in olie van 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi onmiddellijk met grof zeezout.

  5. 5

    Leg op 6 borden een stuk pens en daarop een coquille. Trek ernaast een streepje pastinaakcrème. Werk af met de chips van schorseneer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zwarte pens met sint-jakobsvrucht, pastinaakcrème en chips van schorseneren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!