Zwarte pens met sint-jakobsvrucht, pastinaakcrème en chips van schorseneren
bereiding
-
1
Snij elke pens in 3 schuine stukken, zodat je er 6 hebt. Bak ze krokant in boter.
-
2
Dep de coquilles droog en breng ze goed op smaak met peper en zout. Schroei ze aan beide kanten in een hete pan met een beetje boter.
-
3
Schil de pastinaakwortels en snij in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met een beetje room, peper en zout.
-
4
Schil de schorseneren en snij ze met een dunschiller in lange reepjes. Dep ze droog met keukenpapier en frituur ze goudbruin in olie van 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi onmiddellijk met grof zeezout.
-
5
Leg op 6 borden een stuk pens en daarop een coquille. Trek ernaast een streepje pastinaakcrème. Werk af met de chips van schorseneer.