Pompoenhummus met gegrilde groenten en speltbroodstengels
bereiding
-
1
Maak eerst de broodstengels. Meng de speltbloem met de gist, het zout en 150 ml water tot een deeg. Kneed goed door en laat 35 minuten afgedekt rijzen.
-
2
Blancheer de pompoenblokjes 6 minuten in gezouten water of tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken. Snipper de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een blender. Doe er de tahin, pompoen, citroensap en knoflook bij en mix. Doe er wat water bij en mix tot een gladde puree. Kruid met paprikapoeder, komijn, chilipeper, koriander, peper en zout.
-
3
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in grove stukken. snij de courgette in plakjes van ongeveer een halve cm dikte. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en gril ze in een grillpan.
-
4
Verwarm de oven voor op 190°C. Rol lange stengels van het brooddeeg en leg ze op een bakplaat. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn.
-
5
Serveer de hummus met de gegrilde groenten en de broodstengels.