Chocoladecupcakes met vanillefrosting en aardbeien
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe cupcake papiertjes in een muffinvorm.
-
2
Voor de cupcakes, snij de banaan in kleine stukjes en pureer. Meng met de sojamelk en olie.
-
3
Voeg alle droge ingrediënten samen en meng door de bananenpuree.
-
4
Doe het deeg in de vormpjes en bak 25 minuten. Laat even afkoelen in de vorm, haal de cupcakes nadien uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
-
5
Voor de frosting, breng de sojaroom aan de kook met 2 eetlepels poedersuiker en het puddingpoeder. Roer goed door. Doe het mengsel in een schaaltje en dek af met huishoudfolie, zodat er geen velletje op komt. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
-
6
Klop de margarine met de poedersuiker met een handmixer tot je een romig mengsel krijgt.
-
7
Voeg de pudding lepel per lepel toe.
-
8
Roer enkele minuten goed door en doe de frosting in een spuitzak.
-
9
Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en versier ze met de chocolade en de aardbeien.